Langtidsstekt kjelår med rotgrønnsaker

Dette var en ny opplevelse for meg. Utrolig godt og mørt kjøtt med langtidssteking. Prøv da vel, du blir ikke skuffet . Kjelåret har jeg kjøpt av Haugen Gardsmat, og oppskriften var enkel : Stek lenge på svak varme! Som sagt, så gjort, og det ble en fornøyelse :-)

Til 4 -6 personer trenger du:

 

1 stort eller 2 mindre kjelår

blandete grønnsaker i grove biter, gulrot, sellerirot, kålrabi, pastinakk og rødløksbåter

3 dl norsk eplesider

2 ss eplesidereddik

ca 3 ss hakket frisk timian

salt og pepper

rapsolje

rognebærgele

granskuddsirup

persille

Legg grønnsaker og kjøtt i en ildfast form eller en langpanne som rommer kjelåret og grønnsakene akkurat. Hell over eplesider og eplesidereddik, dryss over timian, salt og pepper og ringle over litt olje. Dekk godt over med folie slik at det blir tett. Stekes i ovnen ved 130 grader i 4 timer. Ta ut av ovnen, ta kjelåret ut, sil fra sjyen som har dannet seg over i en gryte. Ha folien tilbake over grønnsakene i formen slik at de holder seg varme. Kok inn sjyen til den blir kraftigere på smak, smak til med rognebærgele og evt. mer salt og pepper. Pensle i mellomtiden kjelåret med granskuddsirup og skjerp det raskt under varm grill til det får fin farge.

Server kjøtt og grønnsaker med en kremet mandelpotetmos, sjysaus og et dryss finhakket persille.

 

Vel bekomme ! 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

unniw

unniw

58, Bergen

Hei :-) Jeg er mor til 2 gutter som har flyttet hjemmefra og laget denne bloggen til dem. Det er bare hyggelig hvis noen andre kan ha nytte av den også.

Kategorier

Arkiv

hits