Granskuddsirup

Dette er en god sirup til å pensle stekt eller grillet viltkjøtt, te mot sår hals og til is. Ja, det er i grunnen bare fantasien som setter grenser for hva den kan brukes til.

Du trenger :

Helt ferske granskudd. De lysegrønne nye skuddene om våren.
Vann
Sukker

Fjern rusk og rask og skyll skuddene. Ha alle granskuddene i en kjele og hell over vann til det dekker og vel så det. La det småkoke i ca 30 minutter. Sil væsken gjennom et klede. Nå er avkoket grønngult i fargen. Finn ut hvor mye væske det er og tilsett to deler sukker til tre deler avkok. Dvs. 9 dl avkok tilsettes 6 dl sukker. La det småkoke videre på svak varme. Rør av og til og pass på at det ikke brenner seg. Etterhvert skal sirupen tykne og endre farge. Fra lys rosa til mørk burgunder ( ca 2 t ). Helles på kokt flaske.

Hvis den sukrer seg kan den kokes opp igjen.





Holdbar i ca 1 år. Oppbevares i kjeller.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

unniw

unniw

58, Bergen

Hei :-) Jeg er mor til 2 gutter som har flyttet hjemmefra og laget denne bloggen til dem. Det er bare hyggelig hvis noen andre kan ha nytte av den også.

Kategorier

Arkiv

hits