Granskuddsirup

Dette er en god sirup til pensle stekt eller grillet viltkjtt, te mot sr hals og til is. Ja, det er i grunnen bare fantasien som setter grenser for hva den kan brukes til.

Du trenger :

Helt ferske granskudd. De lysegrnne nye skuddene om vren.
Vann
Sukker

Fjern rusk og rask og skyll skuddene. Ha alle granskuddene i en kjele og hell over vann til det dekker og vel s det. La det smkoke i ca 30 minutter. Sil vsken gjennom et klede. N er avkoket grnngult i fargen. Finn ut hvor mye vske det er og tilsett to deler sukker til tre deler avkok. Dvs. 9 dl avkok tilsettes 6 dl sukker. La det smkoke videre p svak varme. Rr av og til og pass p at det ikke brenner seg. Etterhvert skal sirupen tykne og endre farge. Fra lys rosa til mrk burgunder ( ca 2 t ). Helles p kokt flaske.

Hvis den sukrer seg kan den kokes opp igjen.





Holdbar i ca 1 r. Oppbevares i kjeller.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

unniw

unniw

58, Bergen

Hei :-) Jeg er mor til 2 gutter som har flyttet hjemmefra og laget denne bloggen til dem. Det er bare hyggelig hvis noen andre kan ha nytte av den ogs.

Kategorier

Arkiv

hits