Sirupsnipper

Nå nærmer julen seg med stormskritt, og det er tid for å lage de gode gamle småkakene. I skrivende stund er det 1 måned til lillejulaften da alt skal være klart. Da er det godt å begynne forberedelsene allerede nå. Kakene kan oppbevares i tett boks eller i frysen, så det er bare å sette igang, før stresset tar deg :-)

 

Sirupsnipper

 

1,5 dl kremfløte

150 g lys sirup

150 g sukker

100 g meierismør

450 g hvetemel

1/2 ts malt pepper

1/4 ts malt ingefær

1/4 ts malt anis

1/4 ts malt kanel

3/4 ts hornsalt

3/4 ts natron

100 g skåldete mandler til pynt

 

Kok opp fløte, sirup og sukker. Ha i smør og avkjøl til blandingen er lunken. Sikt i alt det tørre. Elt deigen sammen og la den stå kjølig en stund, helst natten over. Sett stekeovnen på 175 grader. Kjevle deigen tynn og skjær ut snipper med et pizzahjul, kniv eller lignende. Legg en halv skåldet mandel på hver kake. Snippene blir blanke hvis de pansles med eggehvite før de stekes. Stek snippene midt i ovnen i ca. 5 minutter, til de er gyldne, og avkjøl på rist. 

 

Oppbevares i tett boks eller i fryseboks.

 

Vel bekomme !

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

unniw

unniw

58, Bergen

Hei :-) Jeg er mor til 2 gutter som har flyttet hjemmefra og laget denne bloggen til dem. Det er bare hyggelig hvis noen andre kan ha nytte av den også.

Kategorier

Arkiv

hits