Sandnøtter

Jeg husker godt når min mor laget disse småkakene til jul. Min søster og jeg fikk være med å trille ut deigen, men det var MYE svinn gitt :-) Jeg mistenker mor for å lage ekstra stor deig, for vi spiste til vi ble kvalm :-)  PS De smaker veldig godt etter at de er stekt også :-) 

 

Til disse trenger du:                                                                                        

 

250 g romtemperert meierismør

250 g sukker

1 egg

1 ts vaniljesukker

500 g potetmel

125 g hvetemel

 evt. 1 ts hjortesalt

Sett stekeovnen på 180 grader og finn frem en stekeplate som du dekker med bakepapir. Så til verket:

Visp smør og sukker til luftig smørkrem. Tilsett egget og bland  det godt i. Bland vaniljesukker, potetmel og hvetemel og sikt det i resten av deigen. Kna godt til du får en fast og fin deig. Trill små kuler som settes på stekebrettet. Du kan gjerne trykke dem lett med en gaffel. Du bør ikke sette mer enn 20 stk. på hvert brett. Stek kulene på 2 hylle i ovnen i ca. 14 minutter. Sandnøttene skal  fortsatt være lyse etter endt steketid. Avkjøles litt på platen før de kan avkjøles helt på rist.

Oppbevares best i tett boks.

 

Vel bekomme!

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

unniw

unniw

58, Bergen

Hei :-) Jeg er mor til 2 gutter som har flyttet hjemmefra og laget denne bloggen til dem. Det er bare hyggelig hvis noen andre kan ha nytte av den også.

Kategorier

Arkiv

hits