Sandnøtter
Jeg husker godt når min mor laget disse småkakene til jul. Min søster og jeg fikk være med å trille ut deigen, men det var MYE svinn gitt :-) Jeg mistenker mor for å lage ekstra stor deig, for vi spiste til vi ble kvalm :-) PS De smaker veldig godt etter at de er stekt også :-)
Til disse trenger du:
250 g romtemperert meierismør
250 g sukker
1 egg
1 ts vaniljesukker
500 g potetmel
125 g hvetemel
evt. 1 ts hjortesalt
Sett stekeovnen på 180 grader og finn frem en stekeplate som du dekker med bakepapir. Så til verket:
Visp smør og sukker til luftig smørkrem. Tilsett egget og bland det godt i. Bland vaniljesukker, potetmel og hvetemel og sikt det i resten av deigen. Kna godt til du får en fast og fin deig. Trill små kuler som settes på stekebrettet. Du kan gjerne trykke dem lett med en gaffel. Du bør ikke sette mer enn 20 stk. på hvert brett. Stek kulene på 2 hylle i ovnen i ca. 14 minutter. Sandnøttene skal fortsatt være lyse etter endt steketid. Avkjøles litt på platen før de kan avkjøles helt på rist.
Oppbevares best i tett boks.
Vel bekomme!