Krumkaker

Krumkaker til jul er vel noe du bare MÅ ha. Dette er en oppskrift som gir ca 30 stykk herlig sprø kaker. Rull dem sammen til kremmerhus, så er de gode til is, legger du dem over en kopp, er de fine å fylle med multekrem eller lignende. Jeg har et gammelt krumkakejern til bruk på kokeplaten, men det går helt sikkert fint å bruke et nymotens jern som går på strøm. 

 

Du trenger:

100 g smør

3 egg

1 dl sukker

2 dl hvetemel

1 dl potetmel

1 ts vaniljesukker

1 dl kaldt vann

 

Smelt og avkjøl smøret. Visp egg og sukker til tykk eggedosis. Bland mel og vaniljesukker og vend det sammen med vannet i røren. La røren svelle en stund. Imens dette sveller, tar du frem krumkakejernet og varmer det. Så legger du en barneskje røre i det varme jernet og trykker det godt sammen. Stekes gyllenbrune ved svak til middels varme. Krum kakene rundt en krumkakekrummer av tre, eller over en kopp, straks de blir tatt av jernet. Bland i litt mer vann hvis røren blir for fast og kakene blir for tykke. Oppbevares i en tett boks.

 

Vel bekomme !

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

unniw

unniw

58, Bergen

Hei :-) Jeg er mor til 2 gutter som har flyttet hjemmefra og laget denne bloggen til dem. Det er bare hyggelig hvis noen andre kan ha nytte av den også.

Kategorier

Arkiv

hits