Eplechutney

Dette er en oppskrift som gir ca 1 liter ferdig chutney. Deilig til ost, men ogs til diverse kjttretter.

Du trenger:

2 kg epler

1 kg lk

2 ts salt

5 dl eddik 7 %

2 stk rde chili

2 ts malt ingefr

700 g sukker

4 ss hakket frisk mynte (kan slyfes)

Skrell eplene, stikk ut kjernehusene og skjr i bter. Rens og hakk lken og kok den mr med saltet i halvparten av eddiken. Rens chiliene for fr og hinner og hakk dem fint. Det er lurt bruke engangshansker til dette, for det svir ganske heftig hvis du har et sr eller liten rift i hnden, eller hvis du skulle vre s uheldig ta deg i ynene. Rr inn eplebiter,chili, ingefr og resten av eddiken i lken og kok blandingen under lokk til eplene er mre. Rr av og til. Rr inn sukkeret og kok chutneyen videre til den er fyldig. Rr inn hakket mynte og fyll chutneyen p sm glass, som er sterilisert, og som skrues til med det samme.

Vel bekomme!

n kommentar

Iselin Rene

06.12.2013 kl.07:49

Nam :)

Skriv en ny kommentar

unniw

unniw

58, Bergen

Hei :-) Jeg er mor til 2 gutter som har flyttet hjemmefra og laget denne bloggen til dem. Det er bare hyggelig hvis noen andre kan ha nytte av den ogs.

Kategorier

Arkiv

hits