Eplechutney

Dette er en oppskrift som gir ca 1 liter ferdig chutney. Deilig til ost, men også til diverse kjøttretter.

 

Du trenger:

2 kg epler

1 kg løk

2 ts salt

5 dl eddik 7 %

2 stk røde chili

2 ts malt ingefær

700 g sukker

4 ss hakket frisk mynte (kan sløyfes)

 

Skrell eplene, stikk ut kjernehusene og skjær i båter. Rens og hakk løken og kok den mør med saltet i halvparten av eddiken. Rens chiliene for frø og hinner og hakk dem fint. Det er lurt å bruke engangshansker til dette, for det svir ganske heftig hvis du har et sår eller liten rift i hånden, eller hvis du skulle være så uheldig å ta deg i øynene. Rør inn eplebiter,chili, ingefær og resten av eddiken i løken og kok blandingen under lokk til eplene er møre. Rør av og til. Rør inn sukkeret og kok chutneyen videre til den er fyldig. Rør inn hakket mynte og fyll chutneyen på små glass, som er sterilisert, og som skrues til med det samme.

 

Vel bekomme!

Én kommentar

Iselin Renée

06.12.2013 kl.07:49

Nam :)

Skriv en ny kommentar

unniw

unniw

58, Bergen

Hei :-) Jeg er mor til 2 gutter som har flyttet hjemmefra og laget denne bloggen til dem. Det er bare hyggelig hvis noen andre kan ha nytte av den også.

Kategorier

Arkiv

hits