Sjokoladekake

Sjokoladekake er noe av det beste jeg vet! Denne er enkel og grei lage, og blir bare bedre hvis du lager den en dag eller to fr du skal servere den.

Du trenger:

125 g kokesjokolade, gjerne 70%

125 g smr eller margarin

1,5 dl sterk kaffe

4 store egg

300 g sukker

200 g hvetemel

2 ts bakepulver

Slik gjr du:

Smelt sjokoladen sammen med smret i en kasserolle over meget svak varme. Tilsett sterk, varm kaffe og avkjl litt. Visp egg og sukker til tykk eggedosis, sikt melet og bakepulveret i og bland godt. Rr tilslutt i sjokoladeblandingen. Helles i smurt, strdd springform ca 26 cm. Stekes i ca 45 minutter nederst i ovnen ved 180 grader. Prv med en trepinne om den er ferdig stekt. Det skal ikke henge noe igjen p pinnen. Avkjles noen minutter i formen fr du hvelver den p en rist og tar kaken forsiktig ut av formen. Avkjles helt fr kaken deles i 2 eller 3 deler.

Krem og trekk:

150 g kokesjokolade

200 g melis

80 g mykt smr

1 egg

Smelt sjokoladen i 1 - 2 ss vann ved svak varme. Avkjles litt. Visp en glatt krem av siktet mekis, mykt smr og egg. Tlsett den smeltede sjokoladen litt etter litt og rr godt. N er det klart for fylle og pynte kaken. Str litt slvkuler eller noe annet opp hvis du nsker det. PS Jeg lager som regel dobbelt porsjon av kremen/trekket. Synes ellers det blir for lite av det gode fyllet. DS

Vel bekomme!

n kommentar

Marit B

11.01.2014 kl.00:21

beste sjokoladekake som finnes, blir bedre og bedre for hver dag... hvis den ikke er oppspist etter to dager da...

Skriv en ny kommentar

unniw

unniw

58, Bergen

Hei :-) Jeg er mor til 2 gutter som har flyttet hjemmefra og laget denne bloggen til dem. Det er bare hyggelig hvis noen andre kan ha nytte av den ogs.

Kategorier

Arkiv

hits