Sjokoladekake

Sjokoladekake er noe av det beste jeg vet! Denne er enkel og grei å lage, og blir bare bedre hvis du lager den en dag eller to før du skal servere den.

Du trenger:

125 g kokesjokolade, gjerne 70%

125 g smør eller margarin

1,5 dl sterk kaffe

4 store egg

300 g sukker

200 g hvetemel

2 ts bakepulver

 

Slik gjør du:

Smelt sjokoladen sammen med smøret i en kasserolle over meget svak varme. Tilsett sterk, varm kaffe og avkjøl litt. Visp egg og sukker til tykk eggedosis, sikt melet og bakepulveret i og bland godt. Rør tilslutt i sjokoladeblandingen. Helles i smurt, strødd springform ca 26 cm. Stekes i ca 45 minutter nederst i ovnen ved 180 grader. Prøv med en trepinne om den er ferdig stekt. Det skal ikke henge noe igjen på pinnen. Avkjøles noen minutter i formen før du hvelver den på en rist og tar kaken forsiktig ut av formen. Avkjøles helt før kaken deles i  2 eller 3 deler.

Krem og trekk:

150 g kokesjokolade

200 g melis

80 g mykt smør

1 egg

 

Smelt sjokoladen i 1 - 2 ss vann ved svak varme. Avkjøles litt. Visp en glatt krem av siktet mekis, mykt smør og egg. Tlsett den smeltede sjokoladen litt etter litt og rør godt. Nå er det klart for å fylle og pynte kaken. Strø litt sølvkuler eller noe annet oppå hvis du ønsker det.  PS Jeg lager som regel dobbelt porsjon av kremen/trekket. Synes ellers det blir for lite av det gode fyllet. DS

 

 Vel bekomme!

 

Én kommentar

Marit B

11.01.2014 kl.00:21

beste sjokoladekake som finnes, blir bedre og bedre for hver dag... hvis den ikke er oppspist etter to dager da...

Skriv en ny kommentar

unniw

unniw

58, Bergen

Hei :-) Jeg er mor til 2 gutter som har flyttet hjemmefra og laget denne bloggen til dem. Det er bare hyggelig hvis noen andre kan ha nytte av den også.

Kategorier

Arkiv

hits