Jordbærsirup

Jordbærsirup er godt til feks desserter, pynt på tallerken eller hva du måtte ønske igrunnen.



Du trenger:

Ca 1,5 kg jordbær
1 fl rødvin

1kg sukker pr liter saft

Mos bærene i en skål og hell vinen over. La det hele stå kaldt, i kjøleskap, i 4 dager. Så siler du massen i et sileklede. La det renne ut mest mulig av seg selv, ellers blir det ferdige produktet uklart. Mål opp saften og tilsett 1 kg sukker pr liter saft. Rør til sukkeret er oppløst og la det hele småkoke til det har blitt en passelig sirup. Avkjøl og sjekk at den har den ønskede konsistensen. Hvis du synes den er for tynn, koker du bare hele greien lengre. Når du er fornøyd, heller du den over på mindre flasker. Voila ! Ferdig :-)





Vel bekomme !

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

unniw

unniw

58, Bergen

Hei :-) Jeg er mor til 2 gutter som har flyttet hjemmefra og laget denne bloggen til dem. Det er bare hyggelig hvis noen andre kan ha nytte av den også.

Kategorier

Arkiv

hits