Eltefritt havrebrød

I dag har jeg prøvd noe nytt. Jeg liker egentlig ikke så godt å bake brød og boller, men dette var litt anderledes. Sett deigen kvelden før du skal bake den ut. La den stå og heve i 12-18 timer, brett den sammen med en slikkepott, etterhev i 30-60 min og stek. Enkelt og med minst mulig søl. Oppskriften fant jeg hos kvardagsmat.no og der var mye godt. 

 

 

 

50 g linfrø knuste

400 g hvetemel


150 g havregryn

1 ts salt

1 ts tørrgjær

5 dl lunkent vann

 

Sett bakebollen på vekten og mål opp de forskjellige ingrediensene. Rør raskt sammen og sett lokk på bakebollen. Så setter du det hele vekk til heving på kjøkkenbenken. Neste dag, etter 12-18 timer, bretter du deigen over seg selv på en måte med en slikkepott. La etterheve 30-60 minutter. I mens setter du en gryte eller en brødform inn i ovnen, setter ovnen på 250 grader, over- og undervarme. La gryten bli godt varm. Så heller du deigen rett oppi gryten, setter på lokk og lar det hele steke i 30 minutter. Strø litt mel i bunnen av gryten og oppå brødet. Etter 30 minutter tar du av lokket, senker temperaturen til 230 grader, og steker det hele i 15 minutter. Brødet er ferdig når du hører en hul lyd når du banker lett på undersiden av brødet. Avkjøl.

 

 Vel bekomme!

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

unniw

unniw

59, Bergen

Hei :-) Jeg er mor til 2 gutter som har flyttet hjemmefra og laget denne bloggen til dem. Det er bare hyggelig hvis noen andre kan ha nytte av den også.

Kategorier

Arkiv

hits