Chiligele



Chiligele er godt til kjøttpålegg og ikke minst til ost. Denne oppskriften har jeg funnet hos Det søte liv og gir ca 1,5 L ferdig gele. 

Du trenger:

150 g chili

150 g rød paprika

1 kg syltesukker eller 1 kg sukker og 50 g fruktpektin

600 ml eplesidereddik 

Slik gjør du:

Rens og skjær paprika og chili i store biter, bruk foodprosessor og kjør alt til det er finhakket. Løs opp sukkeret i eddiken i en bred mellomstor panne ved svak oppvarming. IKKE RØR. Tilsett chili- og paprikablandingen i pannen. Bringes i kok og la den koke hardt i 10 minutter. Ta pannen av varmen og avkjøl. Væsken vil bli mer seig, fra sirup til gele når den kjøles. Etter ca 40 minutter, eller når de røde flekkene er mer eller mindre jevnt fordelt i geleen, øses den opp i glass. Du trenger 6 x 250 ml steriliserte avkjølte glass. 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

unniw

unniw

60, Bergen

Hei :-) Jeg er mor til 2 gutter som har flyttet hjemmefra og laget denne bloggen til dem. Det er bare hyggelig hvis noen andre kan ha nytte av den også.

Kategorier

Arkiv

hits