Ripschutney

Jeg er stadig p leting etter flere mter utnytte ripsen p. Det er jo grenser for hvor mye saft og gele en kan konsumere i lpet av et r. S dukket denne oppskriften p ripschutney opp. Jeg fant den hos Frukt.no, og den var veldig god, spesielt til god, modnet ost og asiatisk mat.

Du trenger:

1kg rips renset

5 ss rdvinseddik

4 stk hel kardemomme

2 stk hel allehnde

1 ts korianderfr

1 ts spisskummenfr

4 stk hel nellik

1 stk hel kanel

250 g brunt sukker

 

Slik gjr du:

Knus alt krydderet, unntatt kanel, i en morter. Kok opp rips, rdvinseddik og krydder, og la det koke i 20 minutter under lokk. Tilsett brunt sukker og kok forsiktig opp. Pass p at det ikke brenner seg. Ta ut kanelstangen. Ha chutneyen over p rene, varme glass, og lukk med tett lokk. Oppbevares mrkt og kjlig.

 

Vel bekomme!

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

unniw

unniw

61, Bergen

Hei :-) Jeg er mor til 2 gutter som har flyttet hjemmefra og laget denne bloggen til dem. Det er bare hyggelig hvis noen andre kan ha nytte av den ogs.

Kategorier

Arkiv

hits