Ripschutney

Jeg er stadig på leting etter flere måter å utnytte ripsen på. Det er jo grenser for hvor mye saft og gele en kan konsumere i løpet av et år. Så dukket denne oppskriften på ripschutney opp. Jeg fant den hos Frukt.no, og den var veldig god, spesielt til god, modnet ost og asiatisk mat.

Du trenger:

1kg rips renset

5 ss rødvinseddik

4 stk hel kardemomme

2 stk hel allehånde

1 ts korianderfrø

1 ts spisskummenfrø

4 stk hel nellik

1 stk hel kanel

250 g brunt sukker

 

Slik gjør du:

Knus alt krydderet, unntatt kanel, i en morter. Kok opp rips, rødvinseddik og krydder, og la det koke i 20 minutter under lokk. Tilsett brunt sukker og kok forsiktig opp. Pass på at det ikke brenner seg. Ta ut kanelstangen. Ha chutneyen over på rene, varme glass, og lukk med tett lokk. Oppbevares mørkt og kjølig.

 

Vel bekomme!

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

unniw

unniw

61, Bergen

Hei :-) Jeg er mor til 2 gutter som har flyttet hjemmefra og laget denne bloggen til dem. Det er bare hyggelig hvis noen andre kan ha nytte av den også.

Kategorier

Arkiv

hits