Kylling curry

Kylling og karri er en slående god kombinasjon. Jeg har laget den til mitt barnebarn på 2 år og det falt i smak. Det er lett å glemme at barn liker mat med mye smak, bare vær forsiktig med saltet. Jeg laget litt ekstra mye saus, for det er han så glad i :-) Krydder kjøper jeg i en naturkostforretning og blander selv. Det er både billigere enn vanlig matbutikk, og ikke minst så vet jeg hva det inneholder. Det er mye salt i ferdigblandinger, og siden vi skal være litt forsiktig med det, er dette en smart løsning synes jeg. Denne oppskriften har jeg funnet hos Tine.

Oppskriften er til 4 porsjoner.

 

2 dl ris

500 g kyllingfileter

1 ss meierismør

Saus:

1 ss meierismør

2 ss finhakket hvitløksfedd

1 ss karri

1/2 ts salt

1/2 ss tomatpure

1 ts finrevet fersk ingefær

1 ts garam masala

1 ts gurkemeie

1/2 ts chilipulver

1/2 dl vann

2 dl lett creme fraiche 18%

1 dl frisk hakket koriander eller bladpersille

 

Slik gjør du:

Kok ris etter anvisning på pakken. Tørk av og skjær kyllingfiletene i strimler. Ikke skjær dem for tynn, da blir de fort tørr når de stekes. Stek dem ganske raskt i smør til de er gyllenbrune, 4-5 minutter. Pass på varmen slik at smøret ikke blir brunt eller brent. Ta kyllingstrimlene ut av pannen. Ha smør og hvitløk i stekepannen. Visp inn karri, salt, tomatpure, ingefær, garam masala, gurkemeie, chili, vann og creme fraiche. La det få et godt oppkok. Tilsett kyllingstrimlene og la dem bli forsiktig gjennomvarme i sausen. Dryss over fersk koriander eller bladpersille. Lag en god salat og server gjerne nanbrød til. Det smaker alltid godt.

 

Vel bekomme!

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

unniw

unniw

60, Bergen

Hei :-) Jeg er mor til 2 gutter som har flyttet hjemmefra og laget denne bloggen til dem. Det er bare hyggelig hvis noen andre kan ha nytte av den også.

Kategorier

Arkiv

hits