Kylling curry

Kylling og karri er en slende god kombinasjon. Jeg har laget den til mitt barnebarn p 2 r og det falt i smak. Det er lett glemme at barn liker mat med mye smak, bare vr forsiktig med saltet. Jeg laget litt ekstra mye saus, for det er han s glad i :-) Krydder kjper jeg i en naturkostforretning og blander selv. Det er bde billigere enn vanlig matbutikk, og ikke minst s vet jeg hva det inneholder. Det er mye salt i ferdigblandinger, og siden vi skal vre litt forsiktig med det, er dette en smart lsning synes jeg. Denne oppskriften har jeg funnet hos Tine.

Oppskriften er til 4 porsjoner.

 

2 dl ris

500 g kyllingfileter

1 ss meierismr

Saus:

1 ss meierismr

2 ss finhakket hvitlksfedd

1 ss karri

1/2 ts salt

1/2 ss tomatpure

1 ts finrevet fersk ingefr

1 ts garam masala

1 ts gurkemeie

1/2 ts chilipulver

1/2 dl vann

2 dl lett creme fraiche 18%

1 dl frisk hakket koriander eller bladpersille

 

Slik gjr du:

Kok ris etter anvisning p pakken. Trk av og skjr kyllingfiletene i strimler. Ikke skjr dem for tynn, da blir de fort trr nr de stekes. Stek dem ganske raskt i smr til de er gyllenbrune, 4-5 minutter. Pass p varmen slik at smret ikke blir brunt eller brent. Ta kyllingstrimlene ut av pannen. Ha smr og hvitlk i stekepannen. Visp inn karri, salt, tomatpure, ingefr, garam masala, gurkemeie, chili, vann og creme fraiche. La det f et godt oppkok. Tilsett kyllingstrimlene og la dem bli forsiktig gjennomvarme i sausen. Dryss over fersk koriander eller bladpersille. Lag en god salat og server gjerne nanbrd til. Det smaker alltid godt.

 

Vel bekomme!

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

unniw

unniw

60, Bergen

Hei :-) Jeg er mor til 2 gutter som har flyttet hjemmefra og laget denne bloggen til dem. Det er bare hyggelig hvis noen andre kan ha nytte av den ogs.

Kategorier

Arkiv

hits