Fårikål

Fårikål er noe av det beste jeg får. Jeg synes den er best dagen etter at den er laget, men det er en smakssak. Bare lag mye, så det blir rester, og prøv selv. Selv bruker jeg skiver av låret til denne retten, da jeg synes det er mer kjøtt og mindre bein her, men det gjør du som du vil. Jeg er vant til å ha gulerøtter sammen med kjøttet. Noen kaller det da for Puspas, en gammel Bergensrett. 

 

Til ca 4 porsjoner trenger du:

ca 1 kg fårikålkjøtt

ca 1 kg hodekål

hvetemel

hel sort pepper 

salt

gulerøtter

vann

 

Slik gjør du:

Tørk godt av kjøttet slik at alle beinfliser er vekke. Salt kjøttet og legg det lagvis i gryten sammen med hodekål som er skjært i store trekanter. Strø hvetemel over i et tynt lag. Fortsett å legge kjøtt, hodekål og hvetemel lagvis til du ikke har mer kjøtt igjen. Avslutt med et lag hodekål. Så er det hele pepperkorn sin tur. Noen legger de i en gasspose eller en beholder til slikt bruk, men jeg legger dem bare rett i gryten. Så heller jeg på ca 1/2 liter vann. Gir det et oppkok, og lar det stå å koke til beina løsner fra kjøttet. Det tar vel ca 1 1/2 time eller deromkring. På slutten av koketiden har jeg i gulerøttene som får dampe med til de er kokt. Pass på at det hele ikke koker tørt. Fyll på mer vann hvis nødvendig. Serveres med gode poteter til og kanskje litt tyttebærsyltetøy.

 

Vel bekomme!

 

 

 

 

Én kommentar

Danian. Gutteblogger

30.10.2016 kl.20:55

Forikålmer kjempe godt da

Skriv en ny kommentar

unniw

unniw

60, Bergen

Hei :-) Jeg er mor til 2 gutter som har flyttet hjemmefra og laget denne bloggen til dem. Det er bare hyggelig hvis noen andre kan ha nytte av den også.

Kategorier

Arkiv

hits