hits

Kjøttkaker

I dag vil jeg slå et slag for kjøttkaker. Det er mange slags kjøttkaker fra mor eller far, men disse er fra Den rutete kokeboken til Ingrid Espelid Hovig. Kjøttkakene består av de vanlige ingrediensene, men det uvanlige er at de stekes i stekeovn. Mye lettere og mindre stekeos og sprut synes jeg, så derfor har jeg gått helt over til denne metoden :-) Lag gjerne dobbel porsjon når du først baler med det, det gjør jeg.

Til 4 porsjoner trenger du:

3/4 dl havregryn

1 ss potetemel 

2 dl vann

1 ts salt

1 krm pepper

400 g kjøttdeig

1 stk egg

Bruk ellers det krydderet du pleier.

Slik gjør du:

Bland havregryn, potetemel og vann. Ha i salt, pepper og annet krydder du pleier å ha i og la blandingen svelle i 10 minutter. Elt kjøttdeig og egg sammen med blandingen til det er smidig, men ikke så lenge at den blir seig og tråder seg. Forvarm ovnen til 250 grader. Smør langpannen med smør eller margarin. Form kjøttkakene på vanlig måte og legg dem tett i tett i langpannen. Sett den på nederste rille i ovnen og la den stå der i 9 minutter. Åpne stekeovnsdøren, trekk langpannen ut og snu kakene med en stekespade. Sett den så inn igjen midt i ovnen og stek kakene videre i 5 minutter. Rist litt på pannen og la de steke 12 minutter til. Det var det hele :-) 

Serveres med grønnsaker, poteter og en god brus saus til. 

 

Vel bekomme!

 

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

unniw

unniw

61, Bergen

Hei :-) Jeg er mor til 2 gutter som har flyttet hjemmefra og laget denne bloggen til dem. Det er bare hyggelig hvis noen andre kan ha nytte av den også.

Kategorier

Arkiv